ТОЛЬКО ЧТО

2021.07.21

Поліція порушила справу через забрудення повітря в Рівному окислом азоту

Picture

Поліція відкрила справу через розгерметизацію трубопроводу на підприємстві "РівнеАзот".

Про це повідомила пресслужба поліції Рівненщини в Facebook.

Правоохоронці встановили, що сталася аварійна зупинка агрегату.

За попередніми даними, відбулася розгерметизація трубопроводу в районі підігрівача хвостових газів.

“Слідчі відкрили справу за статтею "Порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах".

Усі обставини події встановлюються.

Внаслідок надзвичайної ситуації відбувся разовий викид нітрозних газів у незначній кількості на території заводу. Мер Рівного закликав містян залишатися вдома. "В повітря пішла хмара окислу азоту, то ж просимо рівнян не панікувати та залишатися вдома", - заявив він.

Старша викладачка кафедри хімії й фізики Національного університету водного господарства та природокористування Оксана Мисіна прокоментувала руду хмару над "Рівнеазотом", де 20 липня стався викид нітрозних газів.

"Наскільки я бачу ситуацію по фото, то оці оранжеві гази, нітрозні гази, це NO2. Його ще називають "лисячий хвіст". Це оксид нітрогену чотирьохвалентного. Нітратна кислота розкладається на цей газ і він потім може, відповідно, взаємодіяти з водою і випадати у вигляді кислотних дощів", – сказала Мисіна.

Агрохімік, кандидат сільськогосподарських наук Сергій Адаменко також пояснив, що головним ризиком від подібної аварії є випадіння небезпечних кислотний дощів.

Речник Служби порятунку Дмитро Мельник повідомив, що вміст оксидів азоту у повітрі на центральній дорозі на території підприємства станом на 17:10 був 0,8 міліграма на метр кубічний, а на дорозі від цеху до воєнізованого газорятувального загону 0,5 міліграма на метр кубічний.

У ДСНС уточнили, що гранично допустима концентрація оксидів азоту у повітрі робочої зони складає 5 міліграмів на метр кубічний, а на території підприємства 1,5 міліграмів на метр кубічний.

Василь Сподаренко

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ