ТОЛЬКО ЧТО

2024.06.10

Третина українців підтримують жорстку критику влади в умовах війни - соцопитування

Українці переконані, що владу потрібно критикувати навіть під час війни, однак 50% вважають, що допустима лише конструктивна критика, щоб не розхитувати ситуацію в країні, а 31% вважає, що критика має бути жорстка і безкомпромісна. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 16-22 травня.

На Заході, в Центрі і на Півдні більшість українців (62-66%) вважають, що критика має бути в конструктивних рамках або взагалі відсутньою. Водночас на Сході ситуація практично паритетна – 49% виступають за більше конструктивну критику, 47% наполягають на жорсткій безкомпромісній критиці.

Відповідно до опитування, президенту Володимиру Зеленському довіряють 59% (з них повністю – 21%, скоріше – 38%), не довіряють – 36% (з них зовсім – 22%, скоріше – 14%).
Соціологи зазначають, що лише серед тих, хто зовсім не довіряє президенту більшість (62%) вважають, що критика має бути жорсткою і безкомпромісно. Але навіть серед них третина (34%) вважають, що критика має бути щонайменше в конструктивних рамках.

Восени 2023 року КМІС проводив опитування, за результатами якого 70% українців висловили думку, що необхідно і зараз критикувати дії влади. На початку повномасштабного вторгнення більшість навпаки виступали за те, що не варто критикувати дії влади.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ