ТОЛЬКО ЧТО

2024.04.02

12-річний учень відкрив стрілянину в фінській школі й убив однолітка

Учень школи в місті Вантаа, поблизу столиці Фінляндії Гельсінкі, відкрив вогонь у школі, повідомила місцева влада та поліція 2 квітня.

Стрілянина сталася вранці в будівлі середньої школи. Як повідомила поліція, стрілець – 12-річний учень.

Внаслідок поранення на місці загинув інший школяр, теж 12 років. Ще двоє людей, за повідомленням поліції, серйозно поранені.

Згодом підозрюваного затримали в одному з районів Гельсінкі. За твердженням поліції, він мав при собі вогнепальну зброю.

Агентство AP цитує начальника поліції Ількку Коскімакі, який повідомив, що зброя, з якої вівся вогонь – зареєстрований пістолет, який належить родичу підозрюваного. Мотиви стрільця наразі невідомі.

Президент Фінляндії Александер Стабб заявив, що «шокований» подіями у Вантаа, і висловив співчуття родині загиблого школяра.

Агентство Reuters вказує на те, що Фінляндія зробила своє законодавство щодо зброї жорсткішим, запровадивши обов’язкове тестування для всіх охочих отримати ліцензію на зброю. Мінімальний вік для подачі заявки – 20 років.

У вересні 2008 року учень коледжу фінського міста Каухайокі вчинив напад на школу, в якій вчився. Із пістолета він убив 10 людей та поранив трьох, після чого наклав на себе руки.

Перед цим, у 2007 році, школяр вбив шістьох учнів, медсестру й директора у старшій школі Йокела поблизу Гельсінкі, перш ніж накласти на себе руки.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ