ТОЛЬКО ЧТО

2024.02.12

Байден назвав Трампа "корисним прислужником" Путіна

Президент США Джо Байден назвав свого попередника Дональда Трампа “корисним прислужником” рашистського диктатора Владіміра Путіна.

Про це він написав у соцмережі X.

Це відбулося після заяв Трампа про те, що він погрожував союзникам “заохотити” РФ до агресії, щоб змусити їх збільшити внески у колективну безпеку. Байден вважає такі висловлювання Трампа “жахливими та небезпечними”, оскільки вони можуть зруйнувати американські міжнародні відносини та заохотити ворогів США.

Байден застеріг, що потенційний другий термін Трампа може призвести до подальшого підштовхування московитської агресії на Україну, Польщу та країни Балтії. Він назвав ці висловлювання очікуваними від людини, “яка обіцяє правити як диктатор в перший день, якщо повернеться в Овальний кабінет, подібно до тих, кого він вихваляє”.

Варто додати, що така реакція викликана тим, що експрезидент США Дональд Трамп заявив, що попередив союзників по НАТО про наміри заохочувати напади РФ на країни-члени Альянсу, які роблять недостатні внески на оборону. Згодом, речник Білого дому Ендрю Бейтс назвав слова Трампа “жахливими та безпідставними”, підкреслюючи, що подібне “заохочення вторгнень з боку вбивчих режимів” несе пряму загрозу національній безпеці США

Раніше Трамп заявляв, що США не допоможуть Європі у разі нападу на неї. “Ви повинні розуміти, що якщо на Європу нападуть, ми ніколи не прийдемо вам на допомогу і не підтримаємо вас”, – сказав Трамп главі Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн у 2020 році.

Тим часом президент США Джо Байден закликав Конгрес якнайшвидше схвалити компромісний законопроєкт із посиленням міграційної політики, який також містить додаткове фінансування для допомоги Україні. Байден звинуватив республіканців у тому, що вони поступилися вимогам колишнього президента США Дональда Трампа й виступили проти законопроєкту про посилення імміграційної політики, на якому партія наполягала.

Як відомо, 5 листопада 2024 року відбудуться вибори президента США. Беруть участь традиційно дві основні партії: Демократична і Республіканська.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ