ТОЛЬКО ЧТО

2024.02.11

Ворог захопив три вулиці в Авдіївці - ISW

В американському інституті вивчення війни повідомили, що московитські війська нещодавно змогли просунутись на кількох вулицях на півдні Авдіївки та продовжують атаки у північній частині міста.

Про це йдеться у звіті ISW.

Зазначається, що геолокаційні кадри, опубліковані 9 лютого, показують, що рашистські війська нещодавно просунулися вулицями Чернишевського, Спортивною та Соборною на півдні Авдіївки.

За даними рашистських джерел, армія московитів наступала з району ресторану Царське полювання на південному сході міста.

“Російські “військкори” також писали, що їхні війська просунулися в північній частині Авдіївки уздовж вулиць Сапронова та Лесі Українки та в напрямку вулиці Грушевського, а також у північно-східній частині Авдіївки біля кар’єру, але в ISW не знайшли візуального підтверджень цих заяв”, – сказано у звіті.

Відомом, що наразі війська РФ займають позиції приблизно за 700 метрів від імовірної основної наземної лінії зв’язку України в Авдіївці вздовж вулиці Грушевського.

“Українські та російські джерела заявляють, що позиційні бої тривають на північний захід від Авдіївки поблизу Кераміка, Новобахмутівки, Степового та Очеретиного; біля Авдіївського коксохімічного заводу, що на північному заході міста; а також на південний захід від Авдіївки біля Сєверного, Тоненького, Первомайського та Невельського”, – додали у звіті.

Також, український військовий оглядач Костянтин Машовець заявляв, що підрозділи 114-ї мотострілецької бригади РФ (1-й корпус “армії ДНР”), посилені підрозділами 30-ї ОМСБр (2-а загальновійськова армія РФ), протягом останніх днів просувалися вулицями Мічуріна та Залізничною та в бік залізничних колій біля вулиці Чистякова на півночі Авдіївки, а на північ від Оптиного (на південь від Авдіївки) діють підрозділи рашистської 55-ї окремої мотострілецької бригади.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ