ТОЛЬКО ЧТО

2023.09.28

Столтенберг зробив заяву щодо членства України в НАТО

Picture

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що сьогодні Україна близька до членства в Альянсі, як ніколи раніше. На спільному із президентом Володимиром Зеленським брифінгу у Києві він наголосив, що майбутнє України - в НАТО.

Столтенберг підкреслив, що підтримка України на міжнародній арені продовжує зростати, у той час коли підтримка дій РФ - зменшується. За його словами, українці борються за свої родини та майбутнє, а Москва ж воює за імперські ілюзії. "Після Вільнюського саміту у липні ми всі погодилися із тим, що Україна вступить до НАТО. І було ухвалено три історичних рішення для того, щоб це втілити у реальність", - зазначив генсек Альянсу.

Перше рішення - скорочення шляху України до НАТО завдяки усуненню вимоги щодо виконання плану дій щодо членства. Друге - узгодження програми, за якою українські збройні сили стануть повністю сумісними із арміями країн-членів НАТО. Третє - зміцнення політичних зв’язків НАТО та України на беспрецедентному рівні. Йдеться про створення комісії Україна-НАТО.

"Ці три рішення означають, що Україна зараз ближча до НАТО як ніколи раніше… Майбутнє України - в НАТО. І ми працюємо над підготовкою до цього", - сказав Столтенберг.

Він додав, що члени Альянсу продовжать надавати Україні допомогу для захисту від російської агресії. За його словами, країни-члени НАТО розподілили між собою майже 100 млрд євро підтримки для України, половина якої належить Сполученим Штатам Америки.

"НАТО здійснює спільні закупівлі впродовж багатьох років. Сьогодні я можу підтвердити, що Альянс має рамкові контракти на 2,4 мільярда євро на основні боєприпаси… Йдеться про 155-мм боєприпаси для артилерії, протитанкові керовані ракети та боєприпаси для танків", - розповів генсек НАТО.

На його думку, це допоможе членам НАТО поповнити свої запаси під час підтримки Україну. 

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ