ТОЛЬКО ЧТО

2023.09.24

Кандидат у президенти США від республіканців Десантіс не бачить Україну членом НАТО

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Рон Десантіс заявив, що виступає проти членства України в НАТО, оскільки не вважає, що це відповідає інтересам безпеки США.

Про це Десантіс сказав в етері подкасту The Glenn Beck Program, передає Bloomberg.

"Я не думаю, що членство в НАТО відповідає нашим інтересам. Це лише додасть нам більше зобов'язань, а якщо ви додаєте більше зобов'язань, то які переваги ми отримаємо натомість?" — сказав Десантіс.

У цьому епізоді Десантіс також повторив, що він не вважає, що США повинні виписувати "порожній чек" Україні, якщо вона не використовує важелі впливу для завершення конфлікту.

Епізод вийшов через два дні після зустрічі президента США Джо Байдена з президентом України Володимиром Зеленським. Адміністрація Байдена оголосила про новий пакет військової допомоги Україні, а також погодилася надати невелику кількість ракет ATACMS, відзначає Bloomberg.

Президент Володимир Зеленський 19 вересня прилетів до Сполучених Штатів. Президент взяв участь у засіданні Генасамблеї ООН та Радбезу Організації. У США він провів низку зустрічей зі світовими лідерами, зокрема, з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, президентом Бразилії Лулою да Сілвою, членами Палати представників США та головою Пентагону Ллойдом Остіном.

Крім того, Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською у Білому домі зустрілися з президентом США Джо Байденом та його дружиною, а також провели перемовини. До складу української делегації також увійшли міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр оборони Рустем Умєров та голова ГУР Міноборони України Кирило Буданов.

Президент США Джо Байден під час розширеної двосторонньої зустрічі із Зеленським оголосив про новий пакет допомоги Україні на 375 млн доларів.

Губернатор штату Флорида Рон Десантіс, який вважається головним конкурентом-республіканцем колишнього президента Дональда Трампа на виборах президента США у 2024 році, заявив, що допомога Україні у розв’язаній Московією повномасштабній війні "не в інтересах Сполучених Штатів". Про це повідомляв телеканал Fox News.

"Хоча США мають багато життєво важливих національних інтересів – захист наших кордонів, подолання кризи боєготовності наших збройних сил, досягнення енергетичної безпеки та незалежності, а також перевірка економічної, культурної та військової могутності Комуністичної партії Китаю — подальше втягування в територіальну суперечку між Україною та Росією не є одним з них", – заявив Десантіс.

Згодом Десантіс назвав ватажка рашистів Владіміра Путіна "воєнним злочинцем" і зажадав "притягнути його до відповідальності" за вторгнення в Україну.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ