ТОЛЬКО ЧТО

2023.05.25

Компанія МГК “Рейл” знову влаштувала корупційні оборудки на постачанні палива для Міністерства оборони

Корупційні схеми далі процвітають завдяки лобіюванню інтересів компанії чиновниками епохи Януковича

Picture

Компанія МГК “Рейл”, яка окрім іншого спеціалізується на оптових поставках палива та нафтопродуктів, продовжує махінації з постачанням палива для структур МОУ.

Цього разу МГК “Рейл” уклала з Міноборони договір на поставки авіаційного керосину № 286/1/23/10 на сумму 529 199 956 гривень. Граничний термін до якого мали відбутися поставки — 30 квітня 2023 року.

За вже звичною схемою, МГК “Рейл” зірвала терміни поставки, що мало призвести до розірвання угоди. Однак цього не сталося — Міноборони всупереч умовам основного договору підписало додаткову угоду, збільшивши граничні терміни поставки.

Примітно, що ще одним учасником тендеру, на якому перемогла МГК “Рейл”, була державна “Укрнафта”, яка володіє достатнім ресурсом і хорошою репутацією для поставки необхідних обсягів керосину. Однак, попри все, після того, як МГК зірвала поставки, Міноборони не закупило керосин в “Укрнафти”, а подовжило угоду з сумнівнім постачальником.

Очевидно, що такі привілєї для маловідомої компанії — чергова, чітко вибудувана схема відкатів на закупках для Міноборони. Корупційною ланкою, котра лобіює інтереси МГК “Рейл” є такий собі Ігор Супруненко, він же Левушевський, який за часів Януковича був заступником голови Держкомзему. 

Схоже, що багатий досвід роботи в держструктурах дозволяє йому й досі брати участь в сумнівних оборудках на державних закупівлях.

Нагадаємо, компанія МГК “Рейл” уже неоднократно потрапляла в поле зору ЗМІ.

Головна дійова особа компанії — Богдан Мартинюк, а сама ж фірма зарєєстрована на дружину Мартинюка — Ольгу Гаврушко. 

Найсвіжіший випадок - січень 2023 року. МГК “Рейл” замовило у одного з підприємств, яке здійснює господарську діяльність у сфері реалізації нафтопродуктів, 2000 тонн дизельного палива. Остаточна вартість – майже 99 мільйонів гривень. 

В результаті, МГК “Рейл” проти якої вже ведеться ряд судових впроваджень, банально “кинула” постачальника маже на 64 мільйони гривень, не виплативши їх.

Тоді Мартинюк просто віддав наказ, не оплачувати повну вартість “дизеля”. На вимогу постачальника повернути неоплачений товар, заявив, що вантаж палива повернути неможливо, оскільки він уже знаходиться у військових частинах і вимагати його повернути те ж саме що зрадити національні інтереси. постачальник був змушений написати заяву про злочин і зараз триває слідство у цій справі.  

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ