ТОЛЬКО ЧТО

2023.03.13

Неадекватний митрополит Павло закликав прихильників МП "підняти голос"

Picture

Керівництво монастиря УПЦ Московського патріархату незаконно побудувало в Києво-Печерській лаврі 36 споруд комерційного та господарського призначення, тобто таких, які не мають прямого стосунку до чернечого життя чи побуту, а також знищило пам’ятку архітектури, чим порушило законодавство. За ці порушення передбачена кримінальна відповідальність.

Однак намісник Свято-Успенського монастиря УПЦ МП митрополит Павло заявив, що не має наміру звільняти територію Києво-Печерської лаври і планує “до останнього відстоювати свої права”, адже в Україні “починається апокаліпсис”.

Про це він сказав 12 березня під час проповіді в одному з храмів Нижньої Лаври, відеозапис якої опубліковано в Youtube.

Представник Московської церкви висловив переконання, що вже “починається апокаліпсис”. При цьому представник УПЦ МП розкритикував Православну церкву України.

“Напевно, Апокаліпсис починається з України, тому що тут великі святині, Київ називають другим Єрусалимом, вся наша Свята Русь, Україна та інші міста вкриті мощами угодників Божих”, – каже митрополит.

Водночас він закликав прихильників “відстоювати свої права та свої святині”.

“Брати і сестри, ви не повинні залишатися осторонь. Ми обирали цих депутатів і сьогодні ми повинні дати відповідь: як обирали, так можемо і усунути, як це заведено в цивілізованому світі. Тому нам доведеться підняти голос. Ми повинні відстояти свою віру, ми не повинні осоромити Церкву, нехай навіть мене розстріляють. Я не боюся смерті”, – підсумував Павло.

Він також поскаржився на персональні санкції, які були введені проти нього, і заявив, що він не має нічого, “кроме одной машины и хаты”.

Нагадаємо, Національний заповідник “Києво-Печерська лавра” не планує продовжувати оренду Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. Ченцям монастиря УПЦ МП необхідно залишити монастир до 29 березня.

Однак в УПЦ МП вважають “несправедливим” рішення про розірвання договору оренди Києво-Печерської лаври, оскільки віряни “відбудовували її з руїн”.

Слід зазначити, що митрополит Епіфаній після служби в Лаврі 7 січня звернувся до вірян, наголосивши, що сьогодні українці святкують друге народження Лаври, бо з неї “відходить штучний дух нечестивого вчення “русского міра”.

Нагадаємо, 13 листопада 2022 року стало відомо, що в одному з храмів Києво-Печерської лаври, під час служби славиться країна-агресор. Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) визнав, що в одному з храмів обителі парафіяни співали пісню про Росію.

15 листопада Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за фактом події в одному з храмів Національного заповідника "Києво-Печерська лавра".

25 листопада Служба безпеки провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП) та знайшли там методички з Москви, російське громадянство у керівництва та посвідчення окупантів.

27 листопада, СБУ почала безпекові заходи в Івано-Франківській єпархії УПЦ (МП). 

Про адекватність і гуманність московського попа можна висновувати з низки його заяв і фактів біографії. Наприклад, раніше Павло Лебідь зізнавався, що не повідомив правоохоронцям про злочини серійного маніяка Анатолія Онопрієнка, який приходив у церкву з “покаянням”.

Настоятель лаври Павло зазначив, що він відпускав гріхи серійному вбивці Анатолію Онопрієнку до того, як убивцю затримали. Павло Лебідь також заявив, що не повідомив про злочинця правоохоронцям, бо нібито хотів “привести маніяка до покаяння”.

Петро Дмитрович Лебідь народився 19 квітня 1961 року в селі Борбин Млинівського району Рівненської області. У 1976 році закінчив восьмирічну школу в Бобрині, у 1978 році — середню школу в селі Довгошиї.

У 1978–1980 роках навчався в Луцькому технікумі радянської торгівлі. У 1981–1983 роках служив в Радянській армії в Баку.

У 1984 році вступив до Московської духовної семінарії, яку закінчив 1988 року. 24 травня 1987 року архієпископом Дмитрівським Олександром висвячений на диякона.

7 січня 1988 року архієпископом Волинським і Ровенським Варлаамом висвячений на священника в Троїцькому кафедральному соборі Луцька. Після закінчення МДС у тому ж році направлений настоятелем Успенського храму села Низкиничі Іваничівського району Волинської області.

Як настоятель відзначився тим, що зруйнував унікальний бароковий іконостас XVIII століття, який знаходився у храмі, а також фамільні герби роду Киселів.

26 червня 1989 року в Троїцькому кафедральному соборі Луцька архієпископом Волинським і Ровенським Варлаамом пострижений в чернецтво з ім’ям «Павло» на честь первоверховного апостола Павла. 30 травня 1992 року архієпископом Волинським і Луцьким Варфоломієм зведений у сан архімандрита.

30 березня 1994 року призначений намісником Успенської Києво-Печерської лаври.

На позачергових виборах 2008 року обраний депутатом Київської міської ради від Партії Регіонів. Став членом Постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту.

11 грудня 2013 року, під час круглого столу щодо Євромайдану, схвалив дії міліції і поцікавився скільки платять студентам на Євромайдані.

У 2012-13 роках митрополит Павло вів активну кампанію за виселення з території монастиря інфекційної клініки Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л. В. Громашевського. Зокрема, владика Павло стверджував, що йому неприємно перебувати поруч з хворими на СНІД, які мають “страшне захворювання”. Виселення з лаври лікарні коштувало життя 5 пацієнтам, стверджував Андрій Андрушків, фахівець відділу зі зв’язків з громадськістю Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ.

22 січня 2014 року Павло (Лебідь) під час служби порівняв Віктора Януковича з Ісусом Христом та запевнив президента-зрадника у своїй підтримці.

Після повномасштабного вторгнення Московщини в Україну митрополит Павло (Лебідь) вигнав з Києво-Печерської лаври єромонаха Симона (Новікова) за те, що він під час богослужіння не згадав ім’я патріарха Кіріла (Гундяєва).

Про це повідомив отець Петро Семащук у Фейсбуці. Він нагадав, що братія лаври ще на початку війни пропонувала не згадувати за богослужіннями в лаврі ім’я патріарха Кіріла, який благословляв рашистські війська на "спецоперацію в Україні", однак намісник лаври митрополит РПЦвУ Павло (Лебідь) категорично відмовився це робити і принципово настояв на тому, щоб поминати Кіріла (Гундяєва) як «великого Господіна і Отця».

Нагадаємо, раніше дискредитований Павло заявляв, що не буде ніякої війни з Московщиною.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ