ТОЛЬКО ЧТО

2023.02.24

Китайські "миротворці" пропонують врегулювати "українську кризу" без покарання злочинців

Picture

Тоталітарний Китай, який постійно упроваджує геноцидні практики щодо релігійних та етнічних груп усередині своєї країни, готовий "продовжувати докладати зусиль" разом із міжнародною спільнотою для просування політичного врегулювання "української кризи" на основі поваги до суверенітету й територіальної цілісності всіх держав згідно з принципами статуту ООН.

Про це повідомили в посольстві Китаю в Україні, повідомляє  Укрінформ.

В посольстві наголосили, що саме про це йдеться в "позиції Китаю щодо політичного врегулювання української кризи", опублікованій до річниці початку повномасштабного вторгнення Московщини в Україну.

В китайській амбасаді зауважили, що документ відображає "послідовну, тверду, об’єктивну і справедливу позицію китайської сторони й активно сприяє проведенню мирних переговорів і відіграє конструктивну роль, що спонукає до вирішення кризи".

"Китайська сторона готова продовжувати докладати зусиль разом із міжнародною спільнотою, щоб зробити свій внесок у просування політичного врегулювання української кризи", - наголосили в посольстві Китаю.

За словами китайських дипломатів, слід поважати суверенітет і територіальну цілісність усіх держав, дотримуватися цілей та принципів статуту ООН, відповідально ставитися до раціональних занепокоєнь усіх країн у сфері безпеки та підтримувати зусилля, що сприяють мирному врегулюванню криз.

Як відомо, червоний Китай оприлюднив офіційну версію так званого "мирного плану" щодо завершення рашистсько-української війни з 12 пунтків. При цьому КНР закликає поважати суверенітет усіх країн, однак водночас наполягає на знятті санкцій, запроваджених проти Москви за напад на Україну та злочини проти українського народу.

Зазначимо, що план тоталітарного Китаю передбачає відмову від "менталітету холодної війни", припинення бойових дій і відновлення мирних переговорів, але не передбачає виводу рашистських військ з території України.

До повномасштабного вторгнення голова фракції "Слуга народу" у ВРУ Давид Арахамія популістично заявляв про те, що тоталітарний Китай є для України "партнером номер один".

На питання, чи може демонстрація зближення з Китаєм бути натяком для США, що необхідно збільшити підтримку України, "слуга народу" відповідав таке:

"Я вважаю, що це трошки маніпуляція. В Україні мало людей знають, що за останні три роки Китай торгово-економічний партнер України номер один, як з імпорту, так і експорту. Обсяг, який вони генерують, 15,4 млрд доларів - це більше, ніж весь імпорт-експорт з ЄС та іншими країнами. Якщо у нас є економічний партнер, з яким ми вже торгуємо на повну, чи повинні ми з ним партнерствувати? Або повинні робити якусь блокаду через те, що щось не подобається американцям або ще комусь?"

Як зазначив Арахамія, "дуже важливо вирівняти всі відносини з Китайською народною республікою, тому що це партнер номер один".

Утім, "партнеру номер один" завжди було байдуже до України, яка перебувала в тіні рашистської Московії, як, зрештою, і "слугам" було байдуже до злочинів комуністичного Китаю проти демократії та релігійних й етнічних спільнот усередині країни.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ