ТОЛЬКО ЧТО

2023.02.12

Усі енергоблоки АЕС на території, підконтрольній Україні, працюють - Укренерго

Україна повернула в роботу два енергоблоки на одній з АЕС, тож дефіцит генерації електроенергії тепер зменшиться.

Про це в етері телемаратону повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

“Вчора була чергова масована атака, яка завдала ударів як по генерації, так і по можливості передачі. На сьогодні, за рахунок запуску відповідних блоків, ми суттєво зменшуємо дефіцит в системі. Відповідно, це вплине на тривалість відключень”, — пояснив міністр енергетики Герман Галущенко.

Тепер в енергосистемі України працюють усі девʼять енергоблоків атомних електростанцій, розташованих на підконтрольній державі території.

Нагадаємо, через обстріл рашистськими військовими енергетичної інфраструктури України 10 лютого зупинився один із блоків Хмельницької атомної електростанції.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок масованих обстрілів РФ об’єктів енергетичної інфраструктури пошкоджено близько половини підстанцій “Укренерго” та майже 20 енергоблоків ТЕС.

Як відомо, 10 лютого Московія вкотре завдала масованого ракетного удару по Україні. Вибухи пролунали, зокрема, у Харкові та Хмельницькому, в низці регіонів спрацювала ППО.

Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.

По кількох військових об'єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська московитів перейшли кордон під Харковом, Києвом, Херсоном, Черніговом і Сумами.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.

В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ