ТОЛЬКО ЧТО

2023.01.24

Рашисти утримують і катують у СІЗО Сімферополя понад 100 громадян України

Московія утримує в СІЗО у Сімферополі щонайменше 110 українців, викрадених, зокрема, з Херсонської та Запорізької областей.

Про це 24 лютого у Києві повідомили представники Кримської правозахисної групи (КПГ).

Як розповіла голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, після повномасштабного вторгнення в Україну Московія використовує окупований Крим не лише як військову базу, але й для утримування українців, викрадених з новоокупованих територій.

“Серед затриманих – громадські активісти, волонтери й представники місцевої влади. У всіх таких справах, які ми встигли задокументувати, викрадених людей катували: спочатку російські військові після викрадення, а потім – представники ФСБ РФ у Криму”, – каже Ольга Скрипник.

Крім того, жертви катувань повідомляють, що медичної допомоги їм майже не надають, а посилки від родичів не приймають. КПГ також встановила, що викрадених у Херсонській та Запорізькій областях людей після тимчасового тримання у Криму доправляють на територію РФ.

“Російська влада продовжує політичне переслідування мешканців Криму за сфабрикованими кримінальними справами. Станом на кінець 2022 року щонайменше 149 наших громадянин знаходилися у місцях несвободи у рамках політично мотивованого переслідування”, – додала Скрипник.

Окрум того, станом на кінець минулого року щонайменше 88 мешканців Криму позбавлено волі у “справах кримських мусульман”. Фігурантів цієї справи, більшість з яких – кримські татари, звинувачують у причетності до ісламських організацій або у пропаганді діяльності організацій, які РФ вважає терористичними чи екстремістськими.

Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.

По кількох військових об'єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська московитів перейшли кордон під Харковом, Києвом, Херсоном, Черніговом і Сумами.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.

В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ