ТОЛЬКО ЧТО

2023.01.03

Ексчемпіона світу Ломаченка внесли до реєстру державних зрадників

Picture

Колишній чемпіон світу у трьох дивізіонах та олімпійський чемпіон 2008 та 2012 років з боксу Василь Ломаченко включений до Реєстру держзрадників, який веде Рух ЧЕСНО.

Підставою для внесення боксера до Реєстру стала його публікація в Інстаграм відео проповіді митрополита Лонгіна, архієрея УПЦ Московського патріархату.

У своїй проповіді Лонгін говорить про те, що «українська держава розпочала війну проти Бога, проти церкви господньої та проти українського народу», що є одним із ключових наративів російської пропаганди щодо низки обшуків СБУ у приміщеннях московського патріархату.У своєму дописі до відео Ломаченко закликає підписників «показати, наскільки вони вірні Батькові нашому небесному і Матері нашої церкви, чи справжні ми православні, і чи віримо ми взагалі по справжньому в Бога, і наскільки ми віддані Йому».

За словами Ломаченка, «справжній православний проявить себе саме в найважчу хвилину для нашої церкви».

Після хвилі критики у коментарях Ломаченко зробив ще один пост із ключовим повідомленням: «Той, хто має вуха, щоб слухати, нехай слухає. Усі мають вуха, але не всі мають вуха, щоб слухати».

Раніше у грудні Ломаченко опублікував фото Митрополита Запорізького і Мелітопольського УПЦ МП Луки, проти якого ввела санкції РНБО.

Нагадаємо, що початок війни Ломаченко застав у Греції, де він перебував в одному з монастирів. Після початку вторгнення Московії, його менеджер пропонував йому летіти до США. Адже в Ломаченка майже був домовлений бій проти Джорджа Камбососа за звання абсолютного чемпіона світу. Але Ломаченко відмовився та повернувся в Україну. Ломаченко в інтерв'ю ESPN заявив, що не міг зробити інакше.

"Як я міг це зробити? Я б не міг спати вночі. Я б не зміг жити далі, якби я це зробив, якби я втік... Ворог вторгся в нашу країну. Гинуть мирні жителі. Жінки та діти гинуть. Будь-який чоловік на моєму місці, будь-який справжній чоловік залишився б, щоб захистити свій дім", – пояснив свій вчинок Ломаченко.

Втім, це не завадило ексчемпіону, коментуючи благодійний захід у The Beverly Hills Hotel у Каліфорнії, організований чемпіоном WBO, WBA та IBF у надважкій вазі Олександром Усиком, відмовитися звинувачувати батьківщину кацапів у повномасштабному вторгненні в Україну.

Певна частина українських спортсменів дивує своїх співгромадян "ватними" поглядами. Скажімо, 29-річний український форвард "Оцелула" з Галаца Євген Бохашвілі заявив таке: "Росіяни не хотіли цієї війни! Я маю на увазі пересічних людей, а не політиків. Ця жахлива війна була і залишається політичною справою. Нормальна людина не може хотіти війни, вбивати. Я, наприклад, розрізняю простих росіян та Путіна і його людей. Я не можу погано говорити про російський народ, про переважну більшість росіян, яких я вважаю миролюбними людьми. На жаль, звичайні люди не можуть зупинити війну".

Нагадаємо, що пересічні росіяни поділяють шовіністичні погляди своїх правителів, які насаджуються століттями як культурно, так і адміністративно.

Підкріплена пам’яттю про минуле, військова психіка сучасних російських військ не помічає пам’яті про злочини проти людяності, скоєні раніше. Світ, який мав винести уроки з жахливих катастроф ХХ століття, продовжує бути шокований варварством російських солдатів.

Росія має давні авторитарні тенденції та шовіністичні настрої, що ведуть до культурного та територіальної експансіонізму. Почуття переваги Росії, яке прикриває її комплекс меншовартості, продовжує підтримувати прагнення змусити сусідні суверенні країни — Україну, Молдову, Грузію, Білорусь — поринути в світ минулого, в якому спадщина Російської імперії, а також Радянського Союзу, домінує і диктує сьогодення.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ