ТОЛЬКО ЧТО

2022.11.23

Львівщина надала 10 мільйонів гривень зі свого бюджету на відбудову Херсонщини

З бюджету Львівської області нададуть субвенцію бюджету Херсонської області на суму в 10 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Відповідно до розпорядження начальника Львівської ОВА, йдеться про суму в 10 мільйонів гривень.

Зазначається, що ці кошти необхідні, щоб допомогти відновити інфраструктуру та матеріально-технічну базу бюджетних установ та комунальних підприємств Херсонщини, пошкоджених внаслідок рашистської агресії, а також для придбання будівельних матеріалів для першочергових ремонтних робіт на цих об’єктах.

"Херсон став справжнім символом боротьби українців за свою незалежність у війні з Росією. Упродовж місяців місто та уся Херсонська область зазнавали й продовжують зазнавати руйнівних ударів з боку окупантів по об’єктах критичної та цивільної інфраструктури.

Аби повністю відновити життя на звільнених територіях необхідно подбати за відновлення закладів, які підтримують життєдіяльність регіону. Це обов’язок кожного українця. Тому закликаємо усі області та ОТГ долучатися до надання фінансової та гуманітарної допомоги Херсону", - заявив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

При цьому невикористані на кінець 2022 року кошти іншої субвенції, передбаченої обласному бюджету Херсонської області, залишаються на його рахунку для здійснення відповідних витрат у 2023 році з урахуванням цільового призначення.

Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.

По кількох військових об'єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.

В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ