Пресс-релизы

2022.08.18

Стартап зі співзасновником-українцем залучив $65 млн

Мультинаціональний криптостартап із засновником українцем Unstoppable Domains завершив черговий раунд інвестування і отримав $65 млн. Таким чином компанія стала "єдинорігом" з оцінкою у понад мільярд долларів.

реєстрація доменів

Unstoppable Domains — стартап родом із Сан-Франциско, який пропонує клієнтам зареєструвати домен для криптогаманців. У створенні проєкту брали участь не лише американці, а й українець Борис Гусєв. Зараз у компанії працюють фахівці з 18 країн, що робить її мультинаціональною. У Києві Unstoppable Domains працює під керівництвом Бориса та займається дослідженнями та розробками.

Стартап з’явився на ринку у 2018 році. Розробники запропонували відмовитися від довгих та незручних адрес для криптогаманця за допомогою інноваційної технології:

  • короткі та безпечні домени стали доступні завдяки NFT;
  • кожен домен набуває форми активу NFT, що зберігається на гаманці користувача, тобто права власності залишаються в нього;
  • унікальний токен можна використовувати як цифровий ідентифікатор;
  • доменне ім’я може стати URL-адресою децентралізованого сайту;
  • вартість варіюється від $5 до кількох сотень;
  • головна особливість проєкту: ви платите за домен лише один раз: без продовження, без оновлень, без обслуговування.

Для Unstoppable Domains це не перший раунд інвестування. Ще у 2018 році компанія проводила посівний раунд та отримала гідне інвестування та нових партнерів. Стартап покладається на партнерські зв’язки, що дає їм змогу розширити доменні зони та бонуси для користувачів. Наприклад, біржі (Coinbase та Blockchain.com), криптогаманці (Rainbow), веббраузери (Brave).

У серпні 2022 року завершився раунд А, який розпочався ще в березні. Unstoppable Domains привернула увагу більшості компаній. На цей раз вони отримали інвестиції від Alchemy Ventures, Mayfield, CoinGecko, Polygon (колишня назва MATIC), OKG Investments, Redbeard Ventures. Перші інвестори (Boost VC, Pantera Capital, Draper Associates) осторонь не залишилися та також підтримали стартап. Попри коливання крипто-ринку, Unstoppable Domains вдається триматися на плаву та залучати інвестиції для свого розвитку.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ