ТОЛЬКО ЧТО

2022.07.16

Українські аеродроми не готові до F-16, тому, можливо, варто звернути увагу на шведський Gripen - Резніков

Picture

Міністр оборони України Олексій Резніков дав інтерв'ю україномовному порталу Бі-бі-сі, в якому розповів про ефективність українського ППО, військові втрати, вплив реактивних систем залпового вогню HIMARS, а також про бажання України отримати сучасні винищувачі.

За словами Резнікова, приблизно половина російських ракет, спрямованих на українські міста, збивається засобами ППО України. У той же час, наприклад, ізраїльські військові фахівці заявляють, що їхня ППО може збити 80 відсотків снарядів та ракет.

Однак, за словами Резнікова, навіть ізраїльська система не може повністю успішно протистояти крилатим ракетам.

За словами міністра оборони, він бореться, щоб Україна отримала сучасні танки та літаки. Також він зазначив, що українські аеродроми не готові до F-16, тому можливо потрібні інші літаки, наприклад, Gripen шведського виробництва.

Рєзніков визнав, що пік українських втрат припав на травень, а найбільші втрати зазнали українські сили на Донбасі, коли щодня гинули сотні та отримували поранення 300-400 осіб.

Ситуація покращала після того, як в Україну прибула західна артилерія.

В інтерв'ю міністр також припустив, що військова перемога України до кінця року є цілком реальною, якщо західна військова допомога та економічні санкції збережуться. Хочуть, як мінімум, звільнити території, що були підконтрольні Україні 23 лютого цього року.

Рєзніков також спростував повідомлення газети Financial Times про те, що допомога Україні у вигляді зброї може бути відправлена ​​як контрабанда в інші країни. За словами міністра оборони, він запросив представників країн-донорів перевірити використання їхньої зброї на фронті, і, за його словами, це і зробили багато країн.

Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.

По кількох військових об'єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.

В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ