ТОЛЬКО ЧТО

2022.05.13

У Херсонському СІЗО окупанти вбили ув’язненого

В окупованому Херсоні рашисти вбили ув’язненого в СІЗО за висловлювання обурення. Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Інформація ЗМІ щодо вбивства ув'язненого у Херсонському СІЗО підтвердилась. За повідомленням працівників колонії, 11 травня окупанти зайшли до установи, закидали камери світлошумовими гранатами та відкрили вогонь з автоматів. Одного ув'язненого було вбито за висловлювання обурення", - написала Денісова у Telegram.

За її словами, наразі установа перебуває під керівництвом колаборанта Евґенія Соболєва, який погодився очолити пенітенціарну систему у Херсонській області.

"Начальника установи вивезено в невідомому напрямку. Працівники установи відмовилися працювати на окупаційну владу та написали рапорти про звільнення. Зв'язок з установою втрачено. Минулого тижня звернулася до міністра юстиції України з вимогою вжити заходів для евакуації ув’язнених Херсонського СІЗО та інших установ ДКВС у Херсонській області", - повідомила Денісова.

Вона зазначила, що дії Московщини є воєнним злочином відповідно до статті 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду.

"Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти злочинів та порушень рф прав людини в Україні", - вказала Денісова.

Раніше голова Херсонської ОВА Лагута повідомив, що у захопленій міській раді Херсона окупанти та колаборанти провели нараду, на якій призначили так званого "голову Херсонської обласної адміністрації" Володимира Сальдо та голову Херсонської міської адміністрації" Олександра Кобеця.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ