ТОЛЬКО ЧТО

2021.06.08

Українські вболівальники на Євро-2020 зіткнулися із сегрегацією

Picture

Мало того, що збірна Нідерландів проводитиме перший матч із збірною України у себе вдома, в Амстердамі, тобто матиме психологічну перевагу, так іще й нідерландська влада зачинила перед українськими фанами вхід на стадіон під час гри.

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко повідомив, що вболівальники з України не зможуть відвідати стартовий матч національної команди на Євро-2020 в Амстердамі проти збірної Нідерландів.

"Ми вивчили всі варіанти розвитку подій. Через коронавірус багато країн вводять свої обмеження. Уряд Нідерландів ухвалив рішення не пускати вболівальників з країн, що не входять у зону Євросоюзу", - заявив Павелко в інтерв'ю ТК "Футбол 1/2/3".

"Ми готуємося оперативно надавати підтримку нашим уболівальникам, якщо приймаючі країни будуть йти нам назустріч. Будемо сподіватися, що матчі України будуть з підтримкою наших уболівальників", - зазначив глава УАФ.

Збірна України зіграє проти Нідерландів 13 червня. Два наступні матчі групового етапу підопічні Андрія Шевченка проведуть у Бухаресті: 17 червня - з Північною Македонією, а 21-го - з Австрією. Українські вболівальники зможуть відвідати обидва поєдинки.

Раніше стало відомо, що уболівальникам, які будуть носити нову форму збірної України з футболу на території країни-агресора, може загрожувати тюремне ув'язнення терміном до п'яти років.

Про це заявив московський адвокат Ігор Бушманов, який пояснив, що носіння футболки із зображенням України з Кримським півостровом може бути розцінено як "сепаратизм".

"Якщо хтось одягне цю футболку на території РФ, то такі дії можуть бути розцінені як сепаратизм - публічні заклики до здійснення діяльності, спрямованої на порушення територіальної цілісності РФ", - цитує Бушманова Sport24.

"Говорячи простою мовою, уболівальникам не варто надягати цю футболку збірної України на території Московії. В іншому разі вони можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності, а в разі повторного правопорушення - до кримінальної терміном до чотирьох років", - зазначив адвокат.

При цьому Бушманов підкреслив, що якщо ці дії будуть здійснені з використанням ЗМІ або для особистого блогу, то тоді людині може загрожувати вже п'ять років позбавлення волі.

Нагадаємо, презентація нової форми збірної України обурила політиків-московитів, які закликали УЄФА заборонити екіпіровку через політичний підтекст.

Але в УЄФА на запит росЗМІ відповіли, що все погоджено.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ