ТОЛЬКО ЧТО

2021.04.12

Героїня фейку про "розіп’ятого мальчіка" розповіла, як її цькують у Росії

Picture

Окупанти на Донбасі поширюють новий фейк — від удару українського безпілотника загинула дитина. Прессекретар Владіміра Путіна Дмітрій Пєсков, коментуючи достовірність цієї новини, сказав, що навколо гибелі дитини не може бути фейків.

А втім, багато хто пам’ятає московитську брехню про розіп’ятого хлопчика. Нагадаємо, що головна героїня цієї історії — маргіналка Галина Пишняк, яка дала знамените інтерв’ю пропагандистам московитського Першого каналу, в якому розповіла про хлопчика зі Слов’янська, котрого начебто розіпнули українські бійці.

Нещодавно журналісти знайшли Галину Пишняк. І ця недоумкувата жінка сумбурно розповіла про те, що вона думає нині про створений за її допомоги фейк, повідомляє онлайн-газета "ПолітАрена".

Політолог Михайло Басараб висловив своє ставлення до історії Галини Пишняк: “За людей не вважають навіть у депресивній російській глибинці. Доводиться якось існувати. Таке про себе розповідає чувіха, через яку у 2014 році всьому світу повідомили про розіп‘ятого мальчіка в трусиках. Це дружина колишнього київського “беркутівця”. Після втечі в Росію для них проблемою виявилося навіть отримати тамтешній паспорт.

На прикладі таких тварин бачимо реальне ставлення Кремля до зрадників-хохлів. Шарій та кілька инших гламурних продажних істот – це показові манекени, які повинні заохочувати зраду, показувати, що це прибутково і круто. Насправді абсолютна більшість втікачів і колаборантів були і будуть для росіян сміттям”.

Жодного доказу нікчемного фейку Пишняк журналісти так і не знайшли (що й не дивно, адже це вигадка від початку до кінця), проте жінка й досі стверджує, що не брехала.

“Я не хочу нічого говорити — ані так, ані спростовувати. Кожен має право на свою думку”, — сказала вона.

Журналісти опитали місцевих літніх жінок у Слов’янську, де нібито розіп’яли хлопчика. Ті розповіли, що було всяке, але такого факту ніхто не знає і якби він був, то вони б точно знали про це «розп’яття», бо є місцевими.

Також розслідувачі фейку провели паралель цієї історії із британським пропагандистським міфом про “розіп’ятого канадського солдата” під час Першої світової війни.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ