ТОЛЬКО ЧТО

2021.04.06

Результат візиту Зеленського до Катару навіть не нульовий, а мінусовий (ФОТО)

Picture

Під час зустрічі президента України Володимира Зеленського з прем’єр-міністром, міністром внутрішніх справ Катару Халідом бін Халіфою Аль Тані в рамках візиту до цієї країни окремі члени української делегації закинули ногу на ногу, що в арабській культурі є виявом грубої неповаги до співрозмовника.

Про це написав колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян у Facebook.

"Оскільки Зеленський із соратниками вже не вперше з візитом в арабських країнах, то мали б знати, що закидати ногу на ногу і показувати співрозмовнику підошву свого взуття - там трактується як вияв грубої неповаги до протилежної сторони", - зазначив Омелян.

"Але, добре, хоч із шаурмою не прийшли і пляшку пива оком не відкривають", - зіронізував політик.

Колишній представник президента Леоніда Кучми у Верховній Раді Роман Безсмертний також відреагував на протокольне фото із зустрічі в Катарі.

"Єдина діяльність, якою я займаюсь останні роки - викладацька. Один з курсів, який я читаю - це дипломатичний протокол, - зазначає Безсмертний. - Аналізую фото зустрічі на найвищому рівні в Катарі, можу сказати: "Краще б її не було". Щоб не заявляла українська сторона, результат навіть не нульовий, а мінусовий. Дві кричущі помилки : державний прапор України лежить на підлозі і українська сторона демонструє взуття".

Виявляється, в мусульманських державах категорично недопустимо:
1. Сидіти нога на ногу і демонструвати підошву свого взуття. Це вважається непристойним жестом і образою.
2. Не подавати і не брати документи лівою рукою. Ліва рука вважається брудною.
3. Якщо ви господар, то в жодному разі не запрошувати гостя пройти попереду себе.
 

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ