О ЧЕМ ГОВОРЯТ

2021.04.05

Історія про психологію жіночих і чоловічих взаємин

Кожен у цій книзі для дорослих (18+) прочитає щось своє, така наша читацька вдача

Picture

Видавництво «Фенікс» на сайті «Вовремя» оголошує про продаж нового роману сучасного українського письменника Костянтина Коверзнєва «Льодяники в жерстяній банці».

  • Щоб отримати книжку, оплатіть 200 грн на картку за реквізитами 5168 7427 1451 5586 («ПриватБанк»). У ціні вже врахована вартість пересилання «Новою поштою» (а це — майже чверть від загальної вартості).
  • Після цього надішліть нам скрін з підтвердженням оплати (квитанцію тощо), своє ім’я та прізвище, номер телефону, а також адресу потрібного відділення «Нової пошти» на скриньку vovremyainfo@ukr.net.

Пропонуємо вашій увазі коротку рецензію на роман.

Костянтин Коверзнєв. Льодяники в жерстяній банці. – Київ: видавництво «Фенікс», 2021

Новий роман українського письменника, поета-метафориста Костянтина Коверзнєва, який, за визначенням Богдана Бойчука, на київському літературному овиді по відношенню до Нью-Йоркської групи поетів і Київської школи посідає офф-офф-офф-становище, ми очікували кілька років після виходу першого прозового твору – роману «Ти не прочитаєш цю книжку». На сторінках захоплюючої урбаністичної прози К. Коверзнєва вимальовуються незалежні персонажі на тлі спочатку, здавалося б, буденних, але згодом пригодницьких подій, в які вони потрапляють завдяки власній вдачі та авантюрній лінії поведінки.

Оповідь ведеться від лиця головної героїні роману, що її рідним батьком був член підпільної організації ІРА. А коли його раптом вбили в київському готелі вже за наших часів і мати героїні влаштувала у власній оселі на 40-й день після цього поминки, то вітчим згадує за поминальним столом історію початку Першої світової війни, якої, виявляється, могло би і не статися, якби екзальтована дружина французького міністра Анрієтта Кайо не застрелила директора газети «Фігаро»: «Партія миру програла. Хоча гіпотетично можна уявити, якби дружина Кайо не вчинила вбивства, Франція могла б розпочати переговори з Німеччиною. А не було б Першої світової, то не було б принизливого для Німеччини Версальського мирного договору. Не було б цього договору й важкої економічної ситуації в післявоєнній Німеччині, то не прийшов би до влади Гітлер і не розв’язав би Другу світову війну. А не було б війни, то, можливо, в Росії більшовики не влаштували б терор, лишилися живими тисячі українських письменників, художників, кобзарів, науковців, політиків, інженерів, священників, мільйони українських селян. Отакий ланцюжок. Ось вам величезна ціна жіночого вчинку, викликаного романтичним коханням».

Зрозуміло, що на сторінках нового твору К. Коверзнєва ведеться не просто про жіночу історію кохання чи навіть кохань і пошуків частини себе в чоловікові, якого покохала. Це історія про психологію жіночих і чоловічих стосунків взагалі на прикладі певних персонажів.

«Ні, жінки не повинні постійно зважати на те, що про них думають чоловіки. Відповідь є однозначною й незаперечною. Але Кузанкіна інтуїтивно відчула, що це відкриття треба зберігати в таємниці й не зізнаватися про нього на людях. Жінці в нашій країні значно легше, коли вона здається глупою перед глупими чоловіками, й розумною – перед розумними. Тоді їй рідше обрізатимуть крила…»

Кожен у цій книзі для дорослих (18+) прочитає щось своє, така наша читацька вдача. Мабуть, доречно процитувати тут один з останніх пасажів, яким завершується цей дотепний роман: «Не існує ні зла, ні добра. Плакати за почуттями, які колись тебе переповняли, безглуздо. Чоловіки звикли дивитися на жінку як на істоту, що має задовольняти всі їхні бажання».

Анна Лобановська

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ