ТОЛЬКО ЧТО

2021.03.29

Колишній губернатор Гордєєв через заарештовану за хабар пані Чередник намагається й далі керувати Білозерської селищною радою та цікавим підприємством

Депутати та представники громади обурені ситуацією, що відбувається у Білозерській селищній раді, що на Херсонщині. 

Пані Чередник (голова Білозерської селищної ради) настільки впевнилась у безкарності отримання нею численних відкатів та хабарів, що почала вимагати гроші прямо в своєму кабінеті селищної ради, не соромлячись та ні в чому собі не відмовляючи. 

Аж поки, людям не урвався терпець. Вимагання нею та отримання хабарів міченими купюрами було зафіксовано на відео та передано правоохоронним органам. На прохання пояснити природу грошей, пані Чередник самовпевнено заявила правоохоронцям, що знайдені в неї мічені купюри належать їй особисто. Пояснити чому на ультрафіолеті в неї світяться пальці Чередник так і не змогла.

За фактом цього було порушено кримінальне провадження, та до пані Чередник було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання від вартою з правом залогу у розмірі близько 150 000 гривень. І пані їх з легкістю сплатила. Не за зря ж працювала головою. При цьому, ухвалою суду на Чередник було покладено ряд обмежень, зокрема не відвідувати робоче місце; не спілкуватися із працівниками Білозерської селищної ради; не спілкуватися зі свідками та ін.

Однак, бажання панувати та керувати не давало спокою, та й сплачений залог хотілося відбити. Тому пані Чередник легковажно порушила обмеження, передбачені ухвалою, за що суд відправив її на 60 діб до СІЗО.

Повернемось до самої особистості пані Чередник Антоніни. Її неодноразово пов’язують з колишнім губернатором Херсонщини Андрієм Гордєєвим. Який, окрім іншого – є її кумом. Допомігши свого часу їй стати головую селищної ради, з подальшим наміром через неї керувати цікавою фінансово територіальною громадою, Гордєєв ніяк не може заспокоїтись та будь-яким чином намагається повернути безкарні часи свого поплічника Мангера Владислава, за яких вони так безпринципно та безкарно керували Херсонською областю. Про зв'язок цих двох осіб, ми розповімо дещо пізніше.

 Її бажання керувати та панувати для свого патрона Гордєєва було настільки сильним та не відпускало Чередник навіть після її ув’язнення до слідчого ізолятора. Остання передавала своїми адвокатами незаконні розпорядження та вказівки депутатам та працівникам Білозерської селищної ради прямісінько із тюрми.  Порушуючи при цьому всі норми законодавства України й навіть закону України «Про попереднє ув’язнення». Але ж пані давно впевнилася у своїй безкарності.

Після 60діб у СІЗО за «примірну поведінку» пані Чередник, суд направив ув’язнену на цілодобовий арешт за місцем її реєстрації, заборонивши останній залишати місце свого арешту без попереднього дозволу органів поліції та прокуратури. Пані Чередник заборонили відвідувати своє робоче місце, спілкуватися зі свідками (а це майже кожен працівник Білозерської селищної ради) тощо. Однак, Чередник знову порушує умови арешту, встановлені ухвалою суду. От таке нездоланне бажання керувати громадою, людиною назавжди заплямованою як посадова особа отриманим хабарем у особливо великому розмірі.

Тож, наразі пані вирішила працювати за місцем перебування під арештом. Заарештована пані Чередник навіть вирішила проводити прийом громадян у місці відбування свого арешту. 

Пані Чередник тисне на свідків по своєму кримінальному провадженню, намагається залякати та підкупити останніх.

І до всього ж, порушуючи умови свого арешту, вільно пересувається по території Білозерського району на службовому автомобілі, ходить на стрижку до перукаря, до магазину «Газда», а побачивши свою знайому, серед білого дня на вулиці показала їй середнього пальця. Чи не в СІЗО пані Чередник навчилася такого?

Сором від її дій тінню лягає на усю громаду, Херсонську область та її керівництво. Куди дивляться правоохоронні органи та керівництво Херсонської області? Сподіваємось, що за вказаними фактами, з врахуванням особи хабарниці та реального тиску на працівників Білозерської селищної ради, правоохоронні органи вчинять передбачені законодавством дії, щодо остаточного відсторонення хабарниці від керування такої великої за розмірами територіальної громади. Яка не дивлячись на розміри, через керування таких спеціалістів як Чередник Антоніна, на жаль опинилась на останньому місці рейтингу розвитку ОТГ Херсонщини.

Так в чому ж насправді така зацікавленість затриманої на хабарі пані Чередник та її патрона колишнього губернатора Гордєєва до останньої в рейтингу розвитку громад Херсонщини Білозерської ОТГ? Депутати Білозерської селищної ради, через виявлені факти доведення до банкрутства колись одного з квітучих підприємств Херсонщини комунального підприємства «Агрофірма радгосп «Білозерський», звернулись з відповідними зверненнями до губернатора Херсонщини Сергія Козиря та Голови Херсонської обласної ради Олександра Самойленко. Вся справа в тому, що КП «Агрофірма радгосп «Білозерський», до об’єднання територіальних громад, як комунальне підприємство підпорядковувалось Дніпровській сільській раді. Ще з тих часів, колишній губернатор Гордєєв Андрій поставив керувати цікавим підприємством свою людину Віталія Шишенко, який і довів вказане підприємство до банкрутства. 

На сьогодні, с. Дніпровське, увійшло до складу об’єднаної територіальної громади Білозерської селищної ради. В зв’язку з чим, виникла необхідність внесення відповідних змін до статуту КП «Агрофірма радгосп «Білозерський», та приведення його у відповідність до норм законодавства, в частині зміни власника комунального підприємства з Дніпровської селищної ради на Білозерську селищну раду, що дуже не вигідно пані Чередник та її куму Гордєєву

Через вказані дії, та необхідність прийняття КП «Агрофірма радгосп Білозерський», до Білозерської селищної ради, що в подальшому тягне за собою необхідність інвентаризації майна комунального підприємства селищної ради, проведення аудиту на підприємстві, сьогоднішнім керівництвом КП «Агрофірма радгосп «Білозерський» вже новим директором  Ощипок О., якого також пов’язують з Чередник та Гордєєвим,  блокується процес інвентаризації та аудиту підприємства і його передача на баланс ради, з єдиною метою -  й далі грабувати колись прибуткове підприємство в інтересах родини Чередник-Гордєєв.

На разі, достеменно відомо, що з підприємства постійно вивозиться продукція, без обліку та продається готівкою на мільйони гривен. Є факти зафіксовані перевіркою ДФС України у Херсонській області, станом на 01.03.2021 року, щодо незаконного списання продукції підприємством на декілька мільйонів гривень, що потягло за собою відповідне нарахування податкових зобов’язань.

Відповідними рішеннями, списано сільгосптехніки на мільйони гривень. І це лише документальна фіксація.

На даний момент, є факти умисного доведення підприємства до банкрутства шляхом укладання договорів кредиту та позик на КП «Агрофірма радгосп «Білозерський» з передачею в іпотеку майна підприємства. Відомо, що лише з ПУМБ банк (можливо й інші фінансові установи), укладено договір позики більше 17 000 000, 00 грн. Вказані зоб’овязання укладені явно не в інтересах КП «Агрофірма радгосп «Білозерський» та громади вцілому, з порушенням норм законодавства та з метою виведення активів підприємства громади на третіх осіб.

Саме через таку діяльність керівництва КП «Агрофірма радгосп «Білозерський», котрих в своїх інтересах через підконтрольних голів селищних громад ставить Гордєєв та Чередник, підприємство вже опинилось на межі банкрутства та в результаті подальшого не допуску громади до проведення аудиту господарства і прийняття належнх та правильних управлінських функцій, вказане комунальне підприємство, може цілком вийти з контролю та володіння громади, шляхом передачі його активів третім особам через процедуру банкрутства.

Не дивним є той факт, що адвокати котрі представляють інтереси хабарниці Чередник Антоніни – є також адвокатами Владислава Мангера у справі нападу та замаху на вбивство відомої громадської діячки та чиновниці Херсонської міської ради Катерини Гандзюк.

Нагадаємо, що саме Гордєєва та Мангера, пов’язують з нападом на Катерину Гандзюк, в результаті чого остання загинула після декількох місяців перебування у лікарні. Наразі Мангер Владислав колишній голова Херсонської обласної ради, котрий так успішно керував Херсонщиною разом з Гордєєвим, знаходиться у СІЗО саме за звинуваченнями у причетності до вбивства Катерини Гандзюк.

Сподіваємось, що правоохоронні органи, які нещодавно комісійно у стінах Херсонської ОДА засідали саме з приводу вказаних фактів, дадуть належну правову оцінку доведенню керівництвом агрофірми до банкрутства колись прибуткового підприємства та визначать коло причетних до цього осіб, серед яких, окрім керівництва комунального підприємства, очевидно вбачається колишній губернатор Херсонщини Гордєєв Андрій та його кума, затримана на хабарі пані Чередник.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ