О ЧЕМ ГОВОРЯТ

2020.09.27

Егоїсти ідуть на вибори

Picture

Українцям час дещо усвідомити, й ми переконані, що вони до цього готові. По-перше, індивід і його інтереси не менш цінні, ніж інтереси суспільства. Й ми живемо для задоволення цих інтересів. По-друге, ми – кожен неповторний і егоїстичний – готові йти на компроміс одне з одним, із суспільством і державою. Але саме у власних інтересах і саме для щонайліпшого задоволення цих власних інтересів. Та, звісно, кожен готовий йти на ті компроміси, що не суперечать здоровому глузду.

Виходячи з цих, на наше переконання, простих і зрозумілих постулатів, Партія національного егоїзму та її кандидати визнають незаперечне право кожного українця бути розумним і відповідальним егоїстом.

Ми також вважаємо, що територіальна громада – це ключовий елемент не лише системи місцевого самоврядування, а й загалом суспільного буття та функціонування держави Україна. Бо громада, це:

  • найсприятливіший формат реалізації індивідуального природного егоїзму українців. Адже громада є формою вільної самоорганізації самодостатніх громадян;
  • органічна для наших традицій основа зміцнення української політичної нації. А сама політична нація є формою гармонійного об’єднання українців різного етнічного походження;
  • оптимальний засіб євроатлантичної та європейської інтеграції. Адже він передбачає практичну реалізацію наріжного для західної демократії принципу субсидіарності.

Виходячи з цього Партія національного егоїзму та її кандидати наполягатимуть на переданні територіальним громадам максимальної кількості прав, повноважень і ресурсів.

Ми вбачаємо в посиленні правових і фінансових засад функціонування громад не лише гарантії впевненого поступу України до спільноти країн, де основною цінністю є вільна особистість, її життя та щастя. А й потужний запобіжник від федералізації та сепаратизму. Саме потужні громади максимально презентують індивідуальний егоїзм громадян і водночас дають можливість державі сконцентруватися на ключових загальнодержавних функціях

Також Партія національного егоїзму та її кандидати виходять з того, що визнають за необхідне якомога скорше завершення адміністративної та адміністративно-територіальної реформи в Україні.

Ми виступаємо за:

  • ліквідацію усіх зайвих ланок у вертикалі державного управління;
  • надання всіх повноважень щодо розпорядження ресурсами та управління територіями відповідним органам місцевого самоврядування та їхнім виконавчим комітетам;
  • розформування державних місцевих адміністрації з одночасним запровадженням інституту префектів, які будуть мати обмежені та чітко виписані функції.

Отже, на наше переконання, кожен українець є егоїстом. І лише через усвідомлення цієї своєї природи він може стати справжнім господарем власної долі. Проте ми прагнемо звільнитися від диктату з боку суспільства та держави не для того, щоб воювати одне з одним. Наша мета – вивільнити простір для досягнення насправді здорового та розумного компромісу, в основі якого завжди будуть чиїсь живі конкретні інтереси, а не абстрактні скам’янілі догми.

Тому в стратегічному плані Партія національного егоїзму виступає за укладання нового суспільного договору. В його основі має бути нова ієрархія компромісів, в яких розумний та відповідальний егоїзм посяде чільне місце:

  • компроміс егоїзму громадянина зі спільним інтересом громади;
  • компроміс егоїзму громади зі спільним інтересом держави;
  • компроміс егоїзму держави Україна зі спільними інтересами міжнародної спільноти.

Загалом Партія національного егоїзму виступатиме за компроміс між індивідуальним егоїзмом та суспільними й державними інтересами за принципом «Якщо суспільство чи держава не можуть допомогти, вони принаймні не заважають».

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ