ТОЛЬКО ЧТО

2020.09.23

Подолати паркувальний хаос у центрі Києва: праця важка, але цілком досяжна – Ганна Іщенко

За офіційними даними київська влада 2020 року не створила жодного нового місця для паркування.

Picture

Кандидат від партії «Слуга Народу» до Київради Ганна Іщенко представила громаді своє бачення подолання паркувального хаосу в Печерському районі Києва.

Пропозиції оприлюднено на її офіційній сторінці.

Як зазначає Ганна Іщенко, керівництво столиці вже кілька разів починало «хрестові походи» проти водіїв, які неправильно паркують свої автівки. За один день у столиці за це порушення пересічно евакуюють понад 300 авто.

Втім, такий підхід абсолютно не працює. Штрафувати водіїв та евакуювати їхні автівки на штрафмайданчики – це боротьба з наслідками, переконує Ганна Іщенко, до того ж не дуже ефективна. Перш ніж застосовувати санкції, необхідно надати альтернативу: зрозуміло, що більшість автівок запарковані неправильно через те, що «правильних місць» у центрі столиці фактично немає. За даними Київтранспарксервісу, у 2020 році місто створило нуль нових місць для паркування. Проблема не вирішується, вона тільки посилюється.

Саме тому Ганна Іщенко вийшла з ініціативою перегляду стратегії щодо цього питання.

Пропозиції кандидата зводяться до кількох пунктів:

  • Провести повномасштабну інвентаризацію недобудов та майданчиків, які можна застосувати під багатоярусні парковки. Зробити це можна частково за рахунок бюджету, або ж залучати приватних інвесторів, які зацікавленні у розвитку такого бізнесу в столиці. Це дозволить розвантажити запарковані райони біля адміністративних будівель та бізнес-центрів.
  • Навести порядок можна й на прибудинкових територіях біля житлових будинків. Спільно з їхніми мешканцями необхідно чітко визначити місця для паркування поміж будинків. Це дасть змогу вивільнити від автомобілів внутрішні двори та проїзди, газони й майданчики, а автовласникам – надасть можливість паркувати автомобіль у безпечному облаштованому місці. Звісно, це складна й довга справа, яка потребує широкого обговорення за участі представників місцевої влади та мешканців цих будинків. Ця проблема спільна і консенсус знайти цілком можливо.
  • Крім цього, необхідно впроваджувати культуру користування громадським транспортом, але для цього необхідно створити необхідні умови. Перш за все – оновити рухомий склад, прибрати старі маршрутки. Замінити їх сучасними та більш екологічними автобусами. Це також завдання, яке міській владі потрібно швидше вирішувати.

Зробити Київ комфортним для киян за один день, на думку Ганни Іщенко, це нереально, але поступово, крок за кроком, впроваджуючи її стратегію, проблема з «запаркованністю» центру міста буде розв’язана.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ