ТОЛЬКО ЧТО

2020.07.20

"Слуги" скаржаться на маленьку зарплатню в 32-35 тисяч гривень

Picture

Схоже, за логікою горе-депутатки, люди, які отримують соціальну допомогу, народжують дітей низької якості, і їм варто було б подумати про стерилізацію. Проте "слугам" власної зарплатні не вистачає, хоча вона в рази вища за соцдопомогу...

Одіозний депутат фракції "Слуга народу", голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики Галина Третьякова назвала зарплати парламентарів недостатніми для забезпечення їх якісної роботи. Про це вона заявила в інтерв'ю "Громадському".

"Депутатська заробітна плата вона не тільки для депутата. Вона невелика, можна навіть сказати, що в реаліях для того, щоб забезпечити роботу народному депутату, вона замала", - вважає Третьякова.

Вона уточнила, що депутатам нараховують у середньому 42 тисячі гривень на місяць "брутто", а "на руки" (після відрахування податків) вони отримують 32-35 тисяч, залежно від того, чи брав парламентар відпустку.

"Тут дуже якісь цікаві правила нарахування, бо зарплату ми отримуємо раз на місяць, у нас немає авансів. Нас весь час смикають, це один раз на місяць, місяць пройшов, ти отримуєш її 10-15 числа, не встигаєш якось сформувати свої витрати, для того, щоб це робити", - зазначила депутатка.

Водночас, більшою проблемою вона вважає низькі виплати на організацію роботи народного депутата. Зокрема, досить багато часу займає опрацювання вхідної кореспонденції, чим, за її словами, у європейській практиці займається офіс народного депутата.

"Народний депутат має мати юридичну підтримку, організаційну… має бути контроль того, що відображається у ЗМІ. Крім того, має бути особистий помічник, який буде твій розклад [формувати]… На помічників оця сума, яка надається, - 42 тисячі гривень на чотирьох осіб. Це замало", - вважає Третьякова.

Вона також додала, що чинна організація праці народного депутата не дає йому можливості "віддати все належне батьківщині під час його каденції".

Нагадаємо, середня зарплата депутата в новому скликанні Ради, залежно від посади в комітеті, в середньому становить 26 тисяч гривень. У червні спікер Ради Дмитро Разумков заявляв, що говорити про підвищення зарплат народних депутатів ще рано.

Наприкінці березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд має намір зменшити зарплату вищих посадових осіб удвічі. За словами керівника Кабміну, вони повинні зрозуміти ситуацію та "затягнути пояси". Президент Зеленьский це рішення підтримав.

Зазначимо, що ексміністр закордонних справ Вадим Пристайко говорив, що зарплата міністрів у розмірі 16 тисяч гривень зневажає державу.

У грудні минулого року ЗМІ повідомили, що голова мінюсту Денис Малюська заявляв, що піде у відставку, якщо зарплата не буде збільшена "як мінімум до 80 тис. гривень".

На одному з українських телеканалів він назвав себе добросовісною людиною і сказав, що його нинішня зарплата "більш-менш йому підходить". Міністр також заявив, що задекларував 1 мільйон гривень пенсії, перерахованої зі США. Тим не менше, він розповів, що йому довелося вибачитися перед дружиною через малу зарплату.

Нагадаємо, що раніше депутатка від "Слуги народу" Галина Третьякова заявила про зловживання пільгами, коли люди народжують дітей "низької якості" заради соцвиплат.

Як приклад боротьби з таким зловживанням вона навела історії про стерилізацію людей, які не мають вищої освіти, або хочуть отримувати соціальну допомогу. При цьому Третьякова згадала досвід Синґапуру. Насправді ж у Синґапурі освіченій парі (обидва з подружжя мають вищу освіту) дають пільговий кредит на житло. Дійсно, наркоманкам і неписьменним жінкам пропонується стерилізація, але повністю добровільна, в обмін на велику суму грошей.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ