ТОЛЬКО ЧТО

2020.06.04

Американські радикали плюндрують церкви, а ЗМІ порівнюють рецидивіста з Нобелівським лауреатом

Picture

Обличчя протестів у США: вони не тільки включають у себе підпали і пограбування магазинів, вандалізм, бунт проти поліції, але й плюндрування церковних святинь. Під час заворушень в різних містах Сполучених Штатів Америки "протестуючі" спалили та пограбували низку церков, повідомляє видання Washington Examiner.

Мародери-"протестувальники" вдерлися у собор святого Патріка найбільший католицький храм США, кафедральний собор архиєпархії Нью-Йорка, це один із символів не тільки католицизму, ірландців, але й самого Нью- Йорка і обписали його вульгарними висловами. Серед них виділяється символіка руху "Black Lives Matter", що виступає за права афроамериканців.

Також учасники заворушень ввірвалися у храм св. Івана, який в Америці називають церквою президентів, собор знаходиться практично біля Білого дому, вибили вікно, обписали її та здерли прапор США і спалили його...

Кожен президент, починаючи з 1815 року і четвертого президента Джеймса Медісона, відвідував тут службу , це національна історична пам'ятка, де одна з лавок «Президентська лава» носить номер 54 і зарезервована для президента.

У Міннеаполісі протестуючі спалили внутрішнє убранство католицької базиліки Святої Марії, однієї з найстаріших подібних церков в Америці.

Львівський політик Зіновій Гузар прокоментував ці події таким чином: "Наслідки безмежної толерантності, яка провокує агресію та безлад вседозволеності. Терплячості цивілізованих американців лише доводиться дивуватися..."

Зі свого боку професор історії в Бард-коледж (США) Геннадій Шкляревський зазначає, що афроамериканці переважно не беруть участі в нинішніх подіях. А за погромами стоїть низка радикальних організацій (деякі з них, як, наприклад, "Антифа", Дональд Трамп уже пообіцяв оголосити терористичними).

"Головна причина нинішніх подій криється в процесах, які розвивалися протягом декількох десятиліть у середовищі чорних еліт. Відбулися зрушення від традиційних ліберальних чорних еліт до нових чорних радикалів, які нині захопили лідерську позицію. Вплив цих радикалів у середовищі чорного населення обмежений. Чорне населення в цілому не бере активної участі в цих подіях, організованих переважно чорними радикалами і групами білих активістів, найбільш видимою з яких є "Антифа". Яка позиціонує себе як антифашистська організація, а насправді є лівим радикальним угрупованням з дуже невизначеною програмою", – зазначає Геннадій Шкляревський.

При цьому, як зазначає експерт, радикали не бачать різниці між республіканцями і демократами.

"Антифа" й активісти Black Lives Matter нападають на американський істеблішмент в цілому, не розрізняючи демократів і республіканців. Вони проти Трампа, але вони й проти демократичних лідерів", – каже Геннадій Шкляревський.

Той самий Зіновій Гузар обурюється порівняннями  Джорджа Флойда з Мартіном Лютером Кінгом: "На каналі "Експресо " Юрій Фізер порівняв смерть Джорджа Флойда в США через, що там вже кілька днів тривають протести, які переросли у заворушення і погроми, з вбивством Ма́ртіна Лю́тера Кінга.

А перед хвилею на цьому ж каналі якась журнапетеушниця розказувала що поліцейський Дерек Шовін якого звинувачують в причетності до цієї смерті, таки сякий бо на нього було аж 16 скарг... І ні пів слова, що в нього 19-річний стаж служби ... І жодного слова правди про те хто такий Джордж Флойд.

Джордж Флойд - загиблий 46-річний афроамериканець , Флойд як мінімум п'ять разів відбував тюремні терміни різної тривалості . У 2014 році, після п'ятирічного перебування у в'язниці за збройне пограбування, Флойд переїхав з Техасу до Міннесоти.

Ма́ртін Лю́тер Кінг, 15 січня 1929 — 4 квітня 1968, — американський баптистський проповідник і лідер руху за громадянські права 1960-х років, речник тактики ненасильства в боротьбі проти расизму. Нагороджений Нобелівською премією миру 1964 року. Люди схаменіться, прирівняти п'ятиразового рецидивіста кримінального злочинця і священника, лауреата Нобелівською премією миру можуть тільки українські журналісти. А потім ми дивуємось що задурений такими "чесними "журналіздами" народ обирає блаЗЕнів квартальних".

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ