СТЕНКА НА СТЕНКУ

2020.05.28

Відповідь Шредеру: "Навіть закінчений деградант повинен знати, що можна і не можна"

Picture

Ексканцлер Німеччини Ґергард Шредер в інтерв’ю німецькій газеті Tagesspiegel заявив, що анексований Росією Крим ніколи не повернеться до складу України, і антиросійські санкції слід скасовувати.

На це відреагував посол України в Німеччині Андрій Мельник, який назвав ці заяви Шредера «безсоромними». «Це лише крик відчаю топлобіста Кремля, який втрачає ґрунт під ногами. Навіть ця остання важка артилерія не допоможе. Україна цінує залізобетонну позицію Берліна щодо збереження санкцій і невизнання анексії», – написав він у твіттері.

Натомість нинішній голова ради директорів компанії «Роснефть» Ґергард Шредер продовжив твердити, що вважає безглуздими санкції проти Росії в умовах глобальної кризи, і додав, що критика посла України Андрія Мельника нібито «нікого не цікавить». Про це ексглава німецького уряду заявив у подкасті, перший випуск якого був опублікований 26 травня.

У випуску, який був загалом присвячений боротьбі з коронавірусом, Шредер заявив: «Не потрібно практикувати санкції один до одного. Я намагався вказати, що це стосується і Росії. І чому тоді чи то посол, чи то колишній міністр закордонних справ, якийсь карлик з України, мене критикує?»

«Посол», – підказав йому ведучий подкасту. «Так, карлик з України. Це нікого не цікавить навіть у Німеччині», – заявив Шредер.

Своєю черогою посол України в Німеччині Андрій Мельник назвав ці заяви Шредера «безсоромними». «Це лише крик відчаю топлобіста Кремля, який втрачає ґрунт під ногами. Навіть ця остання важка артилерія не допоможе. Україна цінує залізобетонну позицію Берліна щодо збереження санкцій і невизнання анексії», – написав він у твіттері.

Український дипломат Данило Лубківський у своєму Facebook відреагував різко: «Хамський випад Шредера проти нашого Посла у Берліні - це клінічна ознака деградації колишнього керівника уряду Німеччини».

«Гідність нашого Посла не можуть образити прислужники Росії. Вони занадто нікчемні для цього, - стверджує Лубківський. - Але поставити на місце цю особу мали б самі німецькі партнери. Бо це - своєрідний тест культури наших відносин.

Саме таке очікування варто передати каналами нашого Міністерства закордонних справ. Випад проти нашого Посла - це випад проти України. Навіть закінчений деградант повинен знати, що можна і не можна".

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ