ТОЛЬКО ЧТО

2020.05.22

Ломаченко продовжив шокувати українців відсутністю критичного мислення

Picture

Український боксер Василь Ломаченко, який внесений у базу “Миротворця”, розмістив у мережі прохання підписати петицію з вимогою залишити Києво-Печерську лавру у підпорядкуванні РПЦ в Україні.

На скріншоті, який Ломаченко опублікував в Instagram, йдеться: “Брати і сестри! Петиція на підтримку лаври запрацювала. Просимо посилання максимально поширити серед усіх парафіян у групах Viber з проханням підписати цю петицію”.

Також Ломаченко розмістив на своїй сторінці посилання на петицію.

Пост боксера розгнівав підписників: “Це що – сепарьский заклик?”, “Вася, не пропускай удари по голові”, “Лома, походу, ФСБ завербувала”, “У Василя зовсім дах поїхав. Це вже прямий сепаратизм”, “Пішов ти нах*й, агент “русского мира”. Однак були і ті, хто підтримав Ломаченка: “Людина”, “Спасибі, Лома”, “Молодець, “Василь”.

Священників Московського патріархату, які відкрили двері храмів на свята, не спиняє ані епідемія, ані знаки всередині самої церкви. Мається на увазі спалах коронавірусу у святому й намоленому місці – Києво-Печерській лаврі. Там заразилося вже більше сотні, з ними й настоятель лаври. Здавалося б, невже це не знак? Виявляється, що ні. Московський патріархат іде всупереч владі, жертвуючи й ризикуючи життям вірян.

До речі, УПЦ МП навіть не реагує на заклики Патріарха Кирила залишатися вдома, наче отримала якісь геть інші настанови. Спочатку богослови говорили, що таким чином УПЦ МП демонструє свою незалежність від російської церкви, але згодом зійшлися на іншому, що це банальна безвідповідальність церковників і їхнє бажання показати, що державні обмеження для них ніщо. Ну й абсолютно безглузде намагання показати сильну віру, мовляв, саме їхня церква під карантин не прогнулася. Казали, мовляв, приходьте, моліться, цілуйте ікони. Обійми коронавірусу відкриті.

"Перед Богом усі рівні". А перед законом? Московська церква в Україні знехтувала правилами карантину під час пандемії. Життям поплатилися монахи, які жили в лаврі. Більше сотні людей захворіли.

Вербна неділя, Рівне. Місцеві священики проігнорували заборони на скупчення людей і покликали парафіян освятити вербу. Гуртом начхали на карантин і Чернівцях.

Причина коронавірусу – людський гріх, а хто не грішить, той і не хворіє, каже намісник Києво-Печерської лаври. В той час як очільник російської церкви називає коронавірус новою особливою напастю й закликає вірян сидіти вдома, Московська церква в Україні активно зазиває вірян до храмів. І люди поспішили.

Першим від коронавірусу в лаврі помер 73-річний архімандрит Нектарій. Фото з його похорону опублікувала журналістка видання "Церкваріум" Тетяна Деркач. У самій святині сказали, що монах помер від невідомої хвороби.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ