В ДЕТАЛЯХ

2019.11.23

Агресія російських окупантів пов'язана з геноцидом українців у СРСР - Держдеп США

Picture

Дії радянського режиму проти українців під час Голодомору-геноциду пов'язані з сучасною агресією РФ.

Про це йдеться у відеозверненні речниці Державного департаменту США Морган Ортагус, яке поширило американське посольство у Києві, повідомляє "Європейська правда".

"Цього листопада ми вшановуємо та згадуємо мільйони українців, які загинули 86 років тому під час Голодомору, жахливого голоду, створеного варварською політикою сталінського режиму", - заявила Ортагус.

Шляхом навмисного захоплення української землі і врожаю та примусової колективізації Радянський союз спричинив масовий голод, загибель і надзвичайні людські страждання, зауважила представник США.

"Хоч ця жахлива трагедія була однією з найжорстокіших подій ХХ століття, Радянському Союзу не вдалося зламати дух українського народу", - сказала американський посадовець.

Згадуючи про кампанію СРСР проти українців, вона підкреслила, що Москва і нині не полишає спроб руйнувати прагнення українського народу.

"Тепер Україна знову зазнала нападу. Окупація Криму Росією та її поточна агресія на Донбасі призвели до близько 13 тисяч загиблих. Навіть зараз Москва намагається маніпулювати і нищити прагнення народу України. Але у своїй підступній кампанії Росія недооцінює стійкість українців їх прагнення кращого майбутнього. Ця кампанія приречена на провал", - заявила Ортагус.

Вона підкреслила, що США підтверджують свою підтримку Україні.

"У день, коли весь світ згадує невинних жертв Голодомору, США вчергове засвідчують свою підтримку демократичній та успішній Україні, захищеній у межах міжнародно визнаних кордонів, вільній у визначенні власної долі", - додала речниця.

Від штучного голоду в Україні в 1932-1933 роках померли понад 7 млн людей.

У пік смертності - у червні 1933 року в Україні помирали щодоби 34 170 людей. Кожні 5 секунд — 2 людини. Справжню кількість жертв неможливо підрахувати. Адже радянська влада знищувала усі документи, які стосувалися геноциду проти українців.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ