ТОЛЬКО ЧТО

2018.08.10

Лауреат Нобелівської премії потрапила до бази "Миротворця" за провокативні висловлювання про Голокост

Алексієвич зробила заяву що виключно українці були винні у Голокості на території Білорусі.

До бази «Миротворця» – проекту, що веде список сепаратистів та осіб, котрі воюють проти України – потрапила білоруська письменниця, публіцистка, лауреатка Нобелівської премії Світлана Алексієвич. Її профіль там з’явився у середу, 8 серпня.

Причиною потрапляння у «Миротворець» стала «пропаганда, направлена на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та маніпулювання суспільно значимою інформацією».

Як відомо, у липні 2016 року під час виступу в Нью-Йорку Алексієвич зробила контраверсійну заяву що виключно українці були винні у Голокості на території Білорусі, заявивши, що «карателі, які працювали на території Білорусі, вони були всі з України. І більше того, не тільки у Литві, там, Латвії знищували, самі знищили євреїв ще до того, як встигли прийти німці. Але це було і на Україні».

Світлана Алексієвич – радянська та білоруська російськомовна письменниця та публіцистка. Лауреатка багатьох міжнародних літературних премій. Лауреатка Нобелівської премії з літератури за 2015 рік за «поліфонічні тексти, що є монументом страждання і хоробрості в наш час».

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ