ТОЛЬКО ЧТО

2018.01.15

"Украинская правда" распространила фейк от ФСБ и хочет провести расследование

Главный редактор УП Севгиль Мусаев извинилась перед читателями...

Picture

Украинская правда извинилась за распространение фейка относительно объяснительной записки ФСБ со стороны  Петра Порошенко в 2007 году. Информация распространялась  с подачи грузинского телеканала Рустави-2.

В субботу многие украинские СМИ подхватили эту информацию, включая «Украинскую правду».

Главный редактор УП Севгиль Мусаев извинилась перед читателями за распространение неподтвержденной информации. Приводим полный текст ее обращения:

Друзі, читачі, колеги!

Ви могли помітити метаморфози із нашою новиною про листи Порошенка до ФСБ, що була опублікована вночі 13 січня.

Вранці ми змінили її текст майже докорінно. На момент появи новини у нас не було жодного підтвердження, що оприлюднені грузинським телеканалом фотоскани є достовірними документами.

Новина була написана неакуратно та не відповідала стандартам нашого видання. У першій версії новини ми подали інформацію про листи Порошенка як факт. Ми припустилися справді серйозної помилки і просимо вибачення перед читачами.

На час проведення власного розслідування автор новини відсторонений від роботи.

Оскільки «Українська правда» стала одним з перших українських ЗМІ, які помітили публікацію телеканала «Руставі-2», та повідомили про ці документи читачам у нашій державі, ми несемо особливу відповідальність за те, щоб з’ясувати всі деталі цієї історії.

Ми прагнемо правди і розпочали власне розслідування за трьома напрямками:

1) Ретельний аналіз подій 2007 року, коли у Петра Порошенка дійсно виникли проблеми при перетині російського кордону;

2) Аналіз оприлюдненого документа: графічна експертиза, стиль та звернення, що в ньому міститься;

3) Як цей документ потрапив до грузинських медіа? Хто за цим стоїть?

У цій історії лишаються суперечності і ми прагнемо зняти їх, щоби не лишалося сумнівів у тому, що ж відбулося.

Якщо оприлюднені листи дійсно є фейком, нам важливо точно знати, хто є автором цієї провокації та чому в ній були використані грузинські медіа. Якщо документ є оригінальним, то у президента, виправдовуючись, говорять неправду.

Ми розуміємо, що це розслідування може не дати очевидних результатів та простих відповідей, проте обіцяємо повідомити вам все, що нам стане відомо. Після ретельної перевірки.

Ми звертаємося до наших читачів із проханням повідомити все, що їм відомо з цього приводу. Просимо відгукнутися людей, які можуть бути обізнані в подіях тих років та обставинах публікації «листів до ФСБ», очевидців цієї історії, або тих, хто був до неї причетний. Ми гарантуємо збереження анонімності тих, хто цього потребує.

Щиро ваша УП

ukrpravda@gmail.com.

Как сообщал Рупор, обнародованные грузинским телеканалом "Рустави-2" заявления в ФСБ РФ, написанные якобы Петром Порошенком, являются подделкой.

"Обнародованные так называемые "документы" от имени Петра Порошенка является низкопробной подделкой и фейком, изготовленным и заброшенным телекомпании Рустави-2 спецслужбой России", - говорится в заявлении АП.

В частности, руководитель пресс-службы президента Украины обращает внимание на то, что в 2007 году сын Порошенко Алексей не был женат.

"Наиболее красноречиво о провале ФСБ свидетельствует факт, который легко проверить. Алексей Порошенко женился в Киеве в сентябре 2013 года, поэтому у старшего сына Петра Порошенко в 2007 не было жены ", - объясняют в АП.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ