О ЧЕМ ГОВОРЯТ

2007.04.03

Постановление Кабмина – достойный ответ Ющенко

Сегодня Кабинет Министров Украины принял постановление о неотложных мерах по обеспечению выполнения двух постановлений Верховной Рады от 2 апреля 2007 года (№ 3418 – V, № 3421 - V), что появились вслед за указом президента Украины Виктора Ющенко о досрочном прекращении полномочий парламента. Подаем полный текст постановления языком оригинала.

Сегодня Кабинет Министров Украины принял постановление о неотложных мерах по обеспечению выполнения двух постановлений Верховной Рады от 2 апреля 2007 года (№ 3418 – V, № 3421 - V), что появились вслед за указом президента Украины Виктора Ющенко о досрочном прекращении полномочий парламента.
 
Подаем полный текст постановления языком оригинала.
 
ПОСТАНОВА

від 3 квітня 2007 р. № 595
Київ

Про невідкладні заходи щодо забезпечення виконання постанов Верховної Ради України від 2 квітня 2007 р. № 3418 - V „Про запобігання діям, що загрожують конституційному правопорядку, громадському спокою і стабільності в Україні” та № 3421 - V „Про політичну ситуацію в Україні, пов’язану з оголошенням Указу Президента України від 2 квітня 2007 р. „Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України”


Оцінюючи політичну ситуацію, яка склалася в Україні у зв’язку з оголошенням Указу Президента України від 2 квітня 2007 р. № 264 „Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України”, Кабінет Міністрів України виходить з того, що постановою Верховної Ради України від 2 квітня 2007 р. № 3421-V зазначений Указ визнано таким, що виданий з порушенням Конституції України та створює небезпечний прецедент вольового вирішення надзвичайно важливого для держави і суспільства питання і не може бути виконаним.

З метою недопущення штучного створення реальної кризової ситуації в державі, дестабілізації економіки, громадянського протистояння, компрометації України у зовнішньополітичній сфері та інших негативних наслідків Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади на виконання постанови Верховної Ради України від 2 квітня 2007 р. № 3418-V “Про запобігання діям, що загрожують конституційному правопорядку, громадському спокою і стабільності в Україні” забезпечити здійснення своїх повноважень, передбачених Конституцією та законами України.

2. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям разом з відповідними органами місцевого самоврядування зосередити зусилля на своєчасному розв’язанні важливих соціально-економічних та суспільно-політичних проблем.

3. Міністерству внутрішніх справ забезпечити дотримання громадського порядку та організувати разом з Управлінням державної охорони належний режим охорони будинків і приміщень, в яких розміщені органи державної влади, насамперед Верховна Рада України, Секретаріат Президента України та Кабінет Міністрів України.

4. Міністерству фінансів забезпечити фінансування органів державної влади в межах видатків, передбачених Законом України „Про Державний бюджет України на 2007 рік”. Заборонити виділення коштів на проведення позачергових виборів до Верховної Ради України, виходячи з того, що згідно із статтями 92 і 95 Конституції України асигнування на зазначені цілі повинні передбачатися шляхом внесення відповідних змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2007 рік”.

Прем'єр-міністр України В. Янукович
Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ