О ЧЕМ ГОВОРЯТ

2007.04.03

Постановление парламента о политической ситуации в Украине, связанной с досрочным прекращением полномочий ВР Украины

Верховная Рада Украины приняла постановление о политической ситуации в Украине, связанной с провозглашением указа президента Украины от 2 апреля 2007 года «О досрочном прекращении полномочий Верховной Рады Украины». Подаем полный текст указа языком оригинала.

Верховная Рада Украины приняла постановление о политической ситуации в Украине, связанной с провозглашением указа президента Украины от 2 апреля 2007 года «О досрочном прекращении полномочий Верховной Рады Украины».
 
Подаем полный текст указа языком оригинала.
 
ПОСТАНОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ
 
Про політичну ситуацію в Україні, пов’язану з оголошенням
Указу Президента України від 2 квітня 2007 року "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України"
 
Незважаючи на досягнення позитивних змін у соціально-економічній сфері, ігноруючи суспільну думку і Конституцію України, Президент України на догоду невеликій групі безвідповідальних політиків 2 квітня 2007 року видав Указ про дострокове припинення повноважень єдиного органу законодавчої влади в державі -Верховної Ради України.
Реалізація цього Указу, у разі набрання ним чинності,  неминуче призведе до створення кризової ситуації в державі,  дестабілізації економіки, громадянського протистояння з непередбачуваними наслідками, компрометації України в зовнішньополітичній сфері, втрати довіри до неї з боку зарубіжних партнерів та інших негативних наслідків.
 
Ураховуючи викладене та усвідомлюючи відповідальність перед Українським народом, з метою забезпечення  стабільності в державі, запобігання негативному розвитку подій, створення умов для подальших позитивних змін в економічній та політичній сферах Верховна Рада України   п о с т а н о в л я є :
 
1. Відзначити, що Указ Президента України від 2 квітня
2007 року  "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України" не тягне за собою конституційно-правових наслідків як такий, що виданий з порушенням статей 3, 5, 19 і 90 та пункту 8 частини першої статті 106 Конституції України, створює вкрай небезпечний прецедент вольового вирішення надзвичайно важливого для держави та суспільства питання, за всіма ознаками є кроком до здійснення державного перевороту і штовхає представників виконавчої влади та правоохоронних органів до протизаконних дій.
 
У зв’язку з цим вважати неприпустимим вчинення будь-яких дій, спрямованих на підготовку та проведення дострокових виборів народних депутатів України.
 
2. Заборонити Кабінету Міністрів України виділення коштів на проведення позачергових виборів до Верховної Ради України виходячи з того, що згідно із статтями 92, 95 Конституції України асигнування на зазначені цілі повинні передбачатися шляхом внесення відповідних змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2007 рік". 
 
3. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
 
Голова Верховної Ради України                                      О.МОРОЗ
 
м. К и ї в
2 квітня 2007 року
 
№ 839-V
 
Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ